Wat voor barbecues zijn er allemaal?

De zomer komt er weer aan dus we kunnen weer gaan barbecueën. De Barbecue is perfect voor het perfect bereiden van vlees en groenten. Zeker in de zomer is het ook nog een hele leuke bezigheid. Je kan een soort buitenkeuken creëren waarmee je alles buiten klaarmaakt. Wanneer je nog geen barbecue bezit kan het lastig zijn om er een te kiezen aangezien er best een groot aanbod is. In dit artikel worden alle soorten barbecues even kort toegelicht.

 

Kogelbarbecues

 

Wanneer je een barbecue wilt met een deksel kom je al snel bij deze barbecue uit. Het zijn eigenlijk de meest standaard barbecues en perfect voor beginnende barbecueërs. Je hebt deze barbecues in een aantal maten. Zo heb je ze heel klein maar ook heel groot. Wanneer je op zoek bent naar een kogelbarbecue kom je al snel uit bij het merk Weber.

 

Smokers

 

Dan heb je ook nog smokers. Wanneer je echt low & slow wilt barbecueën dan moet je voor een smoker gaan. Deze barbecues zijn perfect voor het maken van ribs, pulled pork, pulled beef en andere gerechten die op een lage temperatuur moeten worden gegaard.

 

Keramische barbecues

 

Dit is weer een hele andere groep barbecues. Het grote voordeel van deze barbecues is dat ze de warmte vasthouden door het dikke keramiek en daardoor erg stabiel zijn qua temperatuur. Verder zijn ze zuiniger met brandstof én kunnen ze heel gemakkelijk van een lage temperatuur (voor bijvoorbeeld pulled pork) naar een hele hoge (voor bijvoorbeeld flammkuchen). Met deze barbecue kun je dus hetzelfde als de bovenste twee barbecues samen.

 

Offset Smokers

 

Een offset smoker is gemaakt van een dik plaatstaal. Dit materiaal houdt de warmte goed vast. Deze barbecue stook je eigenlijk op hout maar meestal worden er briketten gebruikt met rookhout. Ze gebruiken veel brandstof en het verloop van de temperatuur in de rookkamer is erg groot. Je moet er dus continu bij blijven. Deze barbecues zijn dus voor de echte liefhebber die het heerlijk vindt om een fikkie te stoken en daar bij te zitten rommelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *