Wat heb je nodig voor het onderhoud van je tuin?

Ben je in het bezit van een tuin of ga je verhuizen naar een woning met een tuin? Als je nog niet eerder een tuin hebt gehad dan heb je waarschijnlijk ook geen tuingereedschap. De tijd die je kwijt bent aan het onderhoud van je tuin is afhankelijk van hoe groot je tuin is en hoeveel groen er in staat. Heb je overal tegels en kunstgras in plaats van echte planten dan zal het onderhoud behoorlijk meevallen. Maar stel je hebt een ruim gazon en bomen of planten in je tuin dan zul je zo af en toe wat gereedschap uit de schuur moeten trekken en aan de slag moeten om je tuin op orde te houden.

Welk gereedschap heb je nodig voor welke tuin? Hierbij een paar voorbeelden.

Grasmaaier

Een grasmaaier spreekt voor zich; Als je in je tuin een gazon hebt dan is het handig om een grasmaaier te hebben. Echter zijn er veel verschillende grasmaaiers te koop, je kunt kiezen voor een benzinemaaier of een elektrische grasmaaier. Daarnaast is er nog keuze tussen een grasmaaier die je zelf moet bedienen of een robotmaaier die zelf je gras kan maaien. Heb je een gazon van kunstgras, dan heb je natuurlijk geen grasmaaier nodig

Heggenschaar

Staat er een heg in je tuin? Deze zal groeien en dan zal je dus ook af en toe moeten snoeien. Je hoeft je heg trouwens niet elke week te snoeien hoor maar minimaal 1 keer per jaar is wel noodzakelijk. Daarnaast is het ook af te raden om een heg na september nog te snoeien. Een heggenschaar is dus wel een aanrader als er een heg in je tuin staat. Heggenscharen zijn overigens in allerlei soorten en maten te koop. Afhankelijk van de grootte van de heg kun je een keuze maken voor welke heggenschaar je gaat kiezen.

Bladblazer

Indien je veel bomen in je tuin hebt is een bladblazer ook geen overbodige luxe meer. Ondanks dat je het blad ook nog met een bezem kunt opvegen wordt er toch steeds vaker gekozen voor een bladblazer. Er zijn ook betaalbare bladblazers te koop, deze functioneren prima voor in een tuin. Een bladblazer kan de klus van het blad verwijderen uit je tuin een heel stuk versnellen en gemakkelijker maken. Mocht je maar 1 boom in je tuin hebben staan dan is het aanschaffen van een bladblazer misschien wel overbodig.

Onderhoudsvrije tuin

Heb je geen behoefte aan het snoeien van een heg? Wil je het liefst zo min mogelijk onderhoud hebben aan je tuin maar toch een mooie tuin hebben? Steenkorven dienen al sterke onderhoudsvrije tuinafscheiding en gaan zeker 50 jaar onderhoudsvrij mee. Je kunt steenkorven op allerlei verschillende manieren gebruiken en ook helemaal zelf ontwerpen. Ook bij een tuin met steenkorven kun je altijd kiezen om planten of gras in je tuin te hebben. Er is keuze genoeg in de mogelijkheden naar perfecte tuin voor jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *