Waar moet je op letten bij het planten van de beukenhaag?

Heb je na lang wikken en wegen besloten om beukenhaag planten te nemen voor in de tuin? Dit kun je gemakkelijk zelf doen. In dit artikel geven we de belangrijkste stappen voor het planten van de beukenhaag.

Wanneer moet de beukenhaag worden geplant

Het ideale moment om de beukenhaag planten te kopen en vervolgens te planten is in de periode tussen oktober en half april. De planten zijn op dat moment in rust. De kans dat de planten uitvallen is in die periode ook vele malen kleiner. Houd hierbij wel rekening mee dat er in de vorstperiode niets gepland kan worden. Daarnaast moet ook de zon niet te fel zijn op het moment van planten anders bestaat de kans dat de wortels gaan uitdrogen.

Welke grondsoort is het meest geschikt voor de beukenhaag?

De beukenhaag planten houden van een open en luchtige grond. Mocht je tuin voornamelijk bestaan uit een natte grond dan zal deze gemixt moeten worden met bemeste tuinaarde. Dit kan direct worden gedaan bij het graven door de bemeste tuinaarde toe te voegen en na het planten te mixen met de huidige grondsoort.

Het aantal planten per meter

Bij het planten van de beukenhaag planten is het wel belangrijk om precies te weten hoeveel planten er per meter nodig zijn. Dit is afhankelijk van de grootte van de plant en zal kunnen variëren tussen de 4 en 6 planten per meter. Bij een dubbele rij zal dit ongeveer het dubbel zijn. Voor het precieze aantal is het belangrijk dit af te stemmen met de kweker van de beukenhaag planten.

Belangrijke aandachtspunten voor het planten

De wortels van de planten mogen niet uitdrogen voordat deze in de grond worden gezet. Als de planten niet direct geplant kunnen worden na de aankoop is het belangrijk ze uit de wind en schaduw te houden. Mocht je denken dat ze wat water nodig hebben dan is het belangrijk ze niet in het water dompelen, maar juist te besproeien anders bestaat de kans dat schimmels zich aan de wortels van de plant gaan hechten waardoor deze ziek kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *