Voor ieder seizoen een apart dekbed: is dat nodig?

Heb je het snel koud in de winter? Of juist heel snel warm in de zomer? Dan is de kans groot dat je het niet het hele jaar met hetzelfde dekbed zal redden. Is het nodig om in dat geval verschillende dekbedden aan te schaffen, of zijn er ook andere oplossingen te bedenken?

Lekker warm in de winter!

Er zijn mensen die het nooit koud lijken te hebben, en zelfs tijdens de koudste winternacht in niets minder dan hun ondergoed en onder een enkel dekbedje heerlijk liggen te slapen. Bijna niet te geloven, voor de mensen die zichzelf een echte koukleum mogen noemen. Zij liggen in de winter met sokken aan in bed, gehuld in de warmste pyjama die zij maar konden vinden. Ze kiezen voor een zo warm mogelijk wollen dekbed en hebben het zelfs dan soms nog een beetje fris.

Valt je partner in de eerste categorie, en ben jij zelf een koukleum, dan is het vrijwel onmogelijk om een dekbed te delen. Beter is het om ieder een dekbed te kiezen dat het fijnste is; voor de koukleum een zo warm mogelijke, terwijl de ander misschien liever een dun een luchtig dekbed heeft. Misschien niet zo knus, maar wel zo praktisch en prettig voor jullie allebei. Natuurlijk mag je als koukleum best zo nu en dan je voeten even onder het dekbed van je partner steken om je even aan hem of haar op te warmen.

Ieder seizoen een ander dekbed?

Over het algemeen is het zeker niet nodig om voor de verschillende seizoenen verschillende dekbedden in huis te hebben. Er zijn genoeg mensen die het hele jaar door zonder problemen met 1 dekbed doorkomen, tenslotte. Wordt het in de winter erg koud, dan kun je wel een extra deken of sprei over je dekbed leggen tijdens de koudste nachten, zodat je wat extra warmte hebt. Is het in de zomer een keer bloedheet ’s nachts? Dan kun je je dekbed uit de hoes halen, en alleen onder deze hoes slapen, al is slapen zonder deken of laken in zo’n geval natuurlijk ook mogelijk.

Vind je het toch prettig om je dekbed aan te kunnen passen aan het seizoen, dan is een vierseizoenen-dekbed over het algemeen de handigste keuze. Dit zijn over het algemeen twee verschillende dekbedden, de ene net wat dikker dan de ander, die je samen kunt voegen tot een lekker warm geheel in de winter. De twee losse dekbedden kun je naar behoefte gebruiken in de andere seizoenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *