Voor het eerst kamperen: lees onze tips!

Kamperen is geweldig, maar het kan ook vreselijk zijn als je niet goed bent voorbereid. Als je voor het eerst gaat kamperen doe dan eerst goede onderzoek voordat je op pad gaat. Het zou namelijk erg zonde zijn om op je eerste vakantie al een afkeer te krijgen tegen het kamperen terwijl dit vaak helemaal niet nodig is. Om ervoor te zorgen dat jou dit niet overkomt zullen we je enkele tips geven, zodat jij veel voorkombare fouten niet hoeft maken.

Zoek een goede camping uit. Als het om campings gaat is er vaak enorm veel keuze. En als je nog nooit op een camping bent geweest weet je vaak niet waar je op moet letten. Uit mijn ervaring zijn de volgende elementen vaak erg belangrijk. Het hebben van een zwembad, vooral als het erg warm is wil je niet zonder plek zitten om af te koelen. Het hebben van een recreatieteam, dit geldt natuurlijk alleen als je met kinderen op vakantie gaat. Als er geen recreatieteam is, zal de vakantie voor jou en je kinderen vaak een stuk stressvoller worden.

Het is erg fijn om op een camping te staan met een Nederlandse eigenaar. Vooral in het buitenland is dit een zegen. Zelf ben ik ooit op een camping in Tsjechi√ę geweest, de problemen die we hadden waren binnen enkele minuten opgelost. De Nederlandse eigenaar wist namelijk precies wat onze problemen waren en probeer die maar eens aan iemand uit te leggen die niet dezelfde taal spreekt.
Op veel campings in Spanje wordt vaak ook Nederlands gesproken.

Tot slot is het erg belangrijk dat je over de juiste spullen beschikt. Mocht je deze zelf niet hebben probeer ze dan altijd te lenen van een kennis, die vaker op kampeervakantie is geweest. Deze heeft ervaring, dus je hebt dan in ieder geval de juiste spullen bij je. En mocht je het toch niks vinden dan heb je ze gelukkig niet allemaal hoeven kopen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *