Tover je tuin om!

Heb jij een tuin en ben je toe aan vernieuwing? Maar ben je even inspiratieloos? Dan gaan wij je verder helpen. In dit artikel kun je namelijk inspiratie opdoen om je tuin van een nieuwe, frisse look te voorzien. Lees gauw verder!

Leg een vijver aan

Heb je genoeg ruimte? Dan is een vijver écht een leuke toevoeging aan jouw tuin. Je kunt tegenwoordig vrij eenvoudig een leuke vijver aan laten leggen. Kies zelf een leuk ontwerp, en kleed het mooi aan! Denk bijvoorbeeld aan mooie waterplantjes en natuurlijk vissen. Het is wel belangrijk dat je je goed inleest, want een aantal dingen zijn van belang om een vijver goed te laten werken. Ook onderhoud is onmisbaar, dus daar moet je wel op voorbereid zijn! 

Plant een boom! 

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar een eigen, mooie boom kan enorm belonend zijn. Je kunt uit een breed assortiment kiezen en een boom planten die mooi in jouw tuin of bij het huis past. Wat dacht je van je eigen eikenboom? Het geeft een verrassend effect als je het goed doet! Zorg er wel voor dat je advies van een professionals inschakelt. Bij Ten Hoven Bomen bijvoorbeeld, kun je je perfect laten informeren en al het advies opvragen wat je nodig hebt. Ook hebben zij op natuurlijke kweekwijze de mooiste bomen in aanbod, en een ruime keuzen aan verschillende soorten. 

Een tuinhuisje 

Heb je meer behoefte aan een extra vertrek? Het leuke van een tuinhuisje is dat je er van alles mee kunt doen. Gebruik het als werkplek, voor je al je eigen klusjes en projecten. Of maak er een gastenverblijf van, om vrienden die van ver komen hun eigen ruimte te bieden. Wat ook leuk is, is om het huisje aan één kant open te laten. Zo kun je er een eettafel neerzetten en overdekt en buiten eten tegelijk. De mogelijkheden zijn eindeloos! 

Denk aan de kinderen

Als je kinderen hebt is de tuin natuurlijk een ideale plek om te gebruiken voor het kindervermaak. Zeker in deze onzekere tijden, waarbij thuis spelen de voorkeur krijgt op publieke speeltuinen, is het leuk in de tuin iets voor de kids te doen. Je kunt bijvoorbeeld een kinderbadje aanschaffen voor in de zomer. Maar nog veel leuker: een speelrek! Je kunt van mooie houten constructies de mooiste toestellen aanschaffen en laten opzetten. Een schommel, een klimtouw en een glijbaan in 1. Ook hier is wel flink wat ruimte voor nodig, maar zo lang de kinderen de juiste leeftijd hebben doe je ze hier een groot plezier mee! 

 

Uiteraard is er nog veel meer wat je kunt doen. Als je minder aan functionaliteit denkt maar meer aan een nieuwe look, is een mooi kiezelpad of houtsnippers pad ook een leuk idee. Om kale plekken op te vullen zou je deze ook kunnen vullen met met houtsnippers, deze kun je bijvoorbeeld kopen bij Sterhout. Of vangt de grasmat te weinig zon? Laat da grind aanleggen en kleed dit mooi aan met meubilair en planten. We hopen je in ieder geval wat ideeën te hebben gegeven om deze zomer nog alvast te kunnen gebruiken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *