Tips voor de beveiliging van je fietsenstalling of schuurtje

Volgens een recent onderzoek wordt 60% van de fietsen, die jaarlijks in Nederland worden gestolen, uit de directe omgeving van het huis van de fietser weggehaald. Dit betekent dat de fietsenstalling, de garage of het schuurtje waar je je fietst stalt een belangrijk doelwit is voor dieven en als zodanig moet je alle beschikbare maatregelen nemen om de ruimte zo goed mogelijk te beveiligen.

Voor veel Nederlanders is het fietsen hun populairste hobby’s en veel mensen gebruiken de fiets ook om mee naar hun werk te gaan. Als zodanig geven mensen vaak enkele honderden euro’s uit aan hun fiets, wat betekent dat ze tot de meest lucratieve items behoren voor inbrekers om te stelen en om vervolgens weer door te verkopen.

Het eerste en meest voor de hand liggende punt om te bespreken, als we het hebben over de beveiliging van je fiets, is dat je je fiets in geen geval buiten in je tuin of voor de deur mag laten staan (zelfs als deze vanaf de straat niet te zien is). Een veel voorkomende tactiek, die door inbrekers wordt gebruikt, is om elke tuin in een straat te controleren en alle fietsen die ze vinden in een busje te laden. Dan rijden ze door naar de volgende straat en doen opnieuw hetzelfde. Zo stelen ze in een nacht soms een bus vol fietsen.

De absoluut veiligste optie is om je fiets binnen te stallen, maar dit kan natuurlijk alleen als je hiervoor ruimte hebt. Voor de meesten van ons is de volgende beste oplossing om een fietsenstalling te kopen waar je fietsen en andere grote waardevolle spullen, die niet in het huis passen, in kunt opslaan.

Voor het beveiligen van de fietsenstalling of de schuur tegen indringers, mag je eigenlijk niet vertrouwen op de standaard sloten die worden geleverd. Het is verstandig om dit slot zo snel mogelijk te vervangen door een goed hangslot van goede kwaliteit.

Om de fietsen ook in een schuur of fietsenstalling veilig te kunnen stallen, moeten de fietsen zelf ook op slot worden gezet met een zwaar fietsslot. Fietsers geven er vaak de voorkeur aan om lichtere fietssloten te gebruiken omdat deze sloten lichter zijn om mee te nemen, maar als het alleen voor in de schuur of in de fietsenstalling is, kun je ook een zwaar slot gebruiken. Zo maak je het de dieven veel moeilijker om het slot open te breken of door te knippen.

Contact een slotenmaker voor meer informatie – https://www.locksecure.nl/slotenmaker-zoetermeer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *