Nieuwe ideeën voor je tuin? Voer ze helemaal zelf uit!

Wees echter niet te impulsief. Om tot een spetterend eindresultaat te komen, is wel degelijk enige voorbereiding vereist. Hieronder geven we je alvast een paar handige tips mee.

 

Allereerst moet je eens goed nadenken wat er allemaal moet gebeuren en hoeveel je daarvan zelf kunt opknappen. ‘t Is niet raar dat je voor sommige klussen de hulp van een professional moet inroepen. Kortom, een helder overzicht op je tuin is ontzettend belangrijk. En een volgorde aanbrengen in wat je gaat doen evenzeer. Tijd om een plan te gaan maken!

Plan maken

Heb je een beetje op een rij wat er allemaal zou moeten veranderen volgens jou? Dan is het moment gekomen om je darlings te killen. Oftewel, maak een onderscheid tussen wens en noodzaak. Wat heeft prioriteit en welke klus(sen) zou je voor later kunnen bewaren? Dat zijn beslissingen die je helemaal zelf zult moeten nemen. Niemand anders weet immers beter hoe jouw tuin erbij ligt. Zorg ervoor dat je bij het selecteren van je klussen rekening houdt met wat je allemaal in één keer kunt doen om onnodige onderbrekingen van je proces en je werkritme te voorkomen. Uiteraard is ook je beschikbare budget een belangrijke factor.

 

Na al deze zware overwegingen maak je een overzichtelijk plan, waarvan het cruciaal is dat je je er ook aan houdt. Door er klussen aan toe te gaan voegen, gooi je je planning in de war en maak je bovendien onnodig veel extra kosten.

Benodigdheden

Met lege handen kom je nergens wanneer je je tuin onder handen wilt nemen. Gelukkig kun je op je lokale bouwmarkt vertrouwen voor alle benodigde materialen. Heb je al tuingereedschappen? Kijk voor aanvullingen eerst of je bij iemand uit de buurt het een en ander kunt lenen om de kosten te drukken. Dat geldt zeker wanneer je deze werktuigen anders toch niet zo vaak gebruikt.

 

Mocht je toch nog het een en ander moeten aanschaffen, dan is het wel zaak dat je niet het eerste het beste merk uitkiest. Ga altijd voor de beste beschikbare kwaliteit! Zo maak je nooit missers wanneer je met zaagtafels, tuinmachines en boorhamers van Einhell je klussen opknapt.

 

Oh, en heb je al aan al het groenafval gedacht waar je ongetwijfeld mee te maken gaat krijgen? Je wilt immers voldoende bewegingsruimte hebben om te kunnen werken. Huur daarom een afvalcontainer die groot genoeg is, waar je ruimte voor hebt en waar je uiteraard biologisch materiaal in mag deponeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *