Nieuwe bloei voor tuin en vijver? Maak het zelf mogelijk!

Laat je groene vingers doen waar ze goed in zijn maar breng wel structuur aan in je project. Met behulp van onze tips moet dat geen probleem zijn.

 

Pas wanneer jouw ideaalbeeld voor je tuin en vijver realiteit zijn geworden, kun je er volop van genieten. Wellicht zijn er dan ingrijpende veranderingen nodig. Sommige hiervan kun je helemaal zelf aanpakken, voor anderen kun je wellicht de hulp van een professional inschakelen. En vergeet ook de mensen om je heen niet, wanneer je een omvangrijke klus hebt die echter wel meer dan één stel handen kan gebruiken! Maar allereerst moet je goed weten wat er allemaal moet veranderen.

Plannen

Zijn er slechts wat finishing touches vereist of wil je van vooraf aan beginnen? Hoe het ook zij, een beetje structuur in je plannen is heel belangrijk. Want het ene karwei heeft nou eenmaal meer prioriteit dan het andere. Houd ‘t daarom niet bij een longlist zodra je voor jezelf in kaart hebt gebracht wat er allemaal moet veranderen. Haal de klussen van de lijst die geen haast hebben en maak een overzicht van de wijzigingen die je in één keer kunt doen. Verlies bovendien je budget en je beschikbare tijd uit het oog. Kijk met het oog op deze twee factoren nogmaals naar je lijst en pas je planning erop aan. Kies in dit stadium ook de volgorde van je biologische metamorfose.

 

Ben je hieruit gekomen? Hartstikke mooi! Wees nu verstandig en wijk niet meer van je planning af. Anders raak je het overzicht kwijt en spendeer je veel meer geld dan nodig is.

Materialen en gereedschappen

Je tuincentrum en/of bouwmarkt is uiteraard jouw bron voor de beste materialen om mee aan de slag te gaan. Een aanvulling op je gereedschappen kun je wellicht lenen bij je buren of vrienden, wat weer kosten bespaart.

 

Kies bovendien voor de beste merken wanneer je je tuin van water wit gaan voorzien. Zo sla je nooit de plank mis wanneer je bewatering, tuinslangen, pompen en andere vijverartikelen van Hozelock in huis haalt. Ook voor de rest van je tuin vind je van dit vooraanstaande merk precies wat je nodig hebt om al je bloemen en planten in bloei te zetten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *