Met deze tips maak je de tuin kindvriendelijk.

Komen er binnenkort kindjes bij jullie spelen of verwachten jullie een kindje? Dan is het wel geruststellend dat de tuin kindvriendelijk is, eventueel met een leuke zandbak of wat speelgoed zodat de kleine zich prima kan vermaken. Waar moet je vooral op letten?

Je hoeft nu niet heel de tuin drastisch om te schoppen, maar met een paar kleine aanpassingen kom je al een heel eind. Dan kunnen kinderen of jullie kindje ongestoord en vrolijk bij jullie spelen in de achtertuin. Hier een aantal handige tips voor een tuin ontwerp, die hieraan kunnen bijdragen.

Een kindvriendelijke ondergrond
Gras of zachte matten zijn vaak gebruikt bij kinderen, vanwege de voordelen dat ze heerlijk kunnen springen en kruipen. Een andere mogelijkheid is met boomschors op de grond, houdt deze bodem vochtig en je voorkomt gelijk het ongewenst onkruid in de tuin. Ga niet voor een te harde en gladde ondergrond want dit kan nare situaties opleveren.

Is het vandaag een zomerse warme dag? Zorg er dan wel voor dat er een plekje met schaduw aanwezig is. Heb je die niet? Dan zou een schaduwdoek de perfecte oplossing kunnen bieden.

Zandbak of kindertuinmeubels
Een kind leert door spelenderwijs te ontdekken wat wel of juist niet kan. Hoe leuk is het dan om een zandbak of een zandbak schelp in de tuin te hebben. Met een zandbak schelp kan je hem in de zomer gebruiken als zwembadje en in de lente en herfst als zandbak. Een trampoline of glijbaan in de tuin zal het bij de kinderen ook altijd goed doen. Dan zullen ze met trots hun vriendjes en vriendinnetjes uitnodigen.

Goed om te weten

Het hoeft echt niet moeilijk te zijn, geef een kind een waterpistool en ze lachen zich door. Of plaats een tuinsproeier op het gras en ze rennen er doorheen. Met water en gras kom je al een heel eind. Zorg er vooral voor dat ze voldoende water drinken, rust nemen en ingesmeerd zijn bij warm weer.

Voor de wat jongere kinderen is het ook leuk om met een schepje in de tuin plantjes te plaatsen in bijvoorbeeld en moesttuin, samen met de oppas of een andere volwassen erbij. Hierdoor leren ze meer over insecten, planten en de natuur. Een win-win situatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *