Maak je tuinhuis klaar voor de zomer!

Na een periode van regen, regen en nog eens regen is bijna iedereen de zomerse zonnestralen van het begin van de maand alweer vergeten. Toch is de zomer dichterbij dan je denkt. Daarom geven we je een aantal tips waarmee je jouw tuinhuis weer helemaal zomerklaar maakt!

Fleur de boel op

Wist je dat kleur heel erg sterk de menselijke emotie beïnvloed? Door flink wat kleur aan te brengen in je tuinhuis ga je er met een prettiger gevoel zitten en kom je meer tot rust. De grote vraag is: hoe doe je dit dan? Om het interieur eens een flinke boost te geven kun je ervoor kiezen om een aantal gekleurde kussens op de bank of stoel te leggen, kussens zijn er in vele soorten en maten. Zelf ben ik groot fan van kelim kussens, omdat deze vaak uniek zijn en er prachtige patronen in voor komen.

Sfeerlicht aanbrengen

Licht is ook een zeer belangrijke factor in het creëren van sfeer en rust. Zeg nou zelf, als je een supermarkt binnenloopt met mooie ledverlichting dan krijg je meer zin om te shoppen dan wanneer je tegen lange kale TL balken aan zit te kijken. Deze feiten gaan ook op in jouw tuinhuis. Je kunt bijvoorbeeld voor kiezen om een dimmer te laten installeren. Met een dimmer kun je het licht op allerlei standen instellen, combineer dit met een paar mooi ontworpen lampen en je zit helemaal goed.

Steek de kachel aan

Je kunt het echt helemaal afmaken door de kachel aan te steken. Vuur heeft altijd een heerlijke sfeer en is daarnaast ook nog eens lekker warm. Met een kacheltje aan blijf vooral in het begin van de lente toch nog even wat langer zitten. Je moet wel kwalitatief haardhout kopen, bij de verbranding van nat of kwalitatief slecht haardhout komt veel rook vrij. Je zit er niet op te wachten dat je de hele avond de kachel in de gaten te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *