Keramische tegels in de tuin

Keramische tegels in de tuin

Keramische tegels in de tuin zijn de laatste jaren enorm populair geworden. Qua uitstraling hebben de tegels een prachtig effect op je tuin. Het verwerken van keramische tegels in je tuin kun je zelf doen maar ook door een ervaren hovenier. Maar wat zijn nou eigenlijk de voor en nadelen van keramische tegels in de tuin?

Voordelen van keramische tegels

  • Tegels van keramiek behouden hun kleur.
  • Tegels van keramiek zijn dun en licht.
  • Tegels van keramiek zijn slijtvast.
  • Keramische tegels zijn waterafstotend.
  • Keramische tegels zijn niet vatbaar voor vuil en groene aanslag.
  • Keramische tegels gaan erg lang mee.

Nadelen van keramische tegels

Keramische tegels voelen vaak koud aan en zijn dus minder geschikt voor binnen. De ondergrond moet op de juiste manier zijn aangelegd voordat de grond en tegels scheef gaan staan. De tegels zijn tevens minder dik dan normale tegels en zullen hierdoor sneller scheef komen te liggen.

Keramische tegels leggen

Het aanleggen van keramische tegels is eigenlijk een klus voor vakkundige hoveniers. Hierbij kunnen ze de complete tuin onder ogen nemen en ervoor zorgen dat de tuinaanleg in zijn geheel goed verloopt. De tegels worden gelegd met een dikke ondergrond die verdeeld is in diverse lagen. Tijdens het leggen kan van alles fout gaan aangezien het aanleggen van keramische tegels echt een precisie klus is. Laat de tegels daarom altijd aanleggen door een vakkundige hovenier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *