Je tuin voorbereiden op het warme weer

De lente komt in zicht en iedereen verheugt zich weer op de warme dagen, waarbij ze lekker buiten kunnen zitten. Nou komt natuurlijk de vraag aanbod of je tuin er voorbereid voor is. Er is namelijk een mogelijkheid dat door de zware weer omstandigheden nare gevolgen voor tuin kan hebben. Zo is het de mogelijkheid dat je bloemen en plantjes het niet overleven of je houtwerk in de tuin beschadigd kan worden. Gelukkig lees je in dit artikel een aantal tips om je tuin weer helemaal lente voorbereid te maken.

Ten eerste is een bezoekje naar een tuincentrum een aanrader. Zo zijn er vast een aantal bloemen gesneuveld tijdens de koude winter. Kies tijdens het winkelen bloemen / planten die in jouw tuin passen. Kijk bijvoorbeeld naar de kleuren en wat ze qua onderhoud nodig hebben. Als deze bloemen bijvoorbeeld veel zon vereisen, is het niet verstandig om deze te plaatsen in een tuin met alleen maar schaduw. Denk daarnaast goed aan de indeling van je tuin, voordat je geheel je mandje vol gooit met bloemen.

Ten tweede is het een leuke optie om een tuinhuisje in je tuin te hebben. Hiervoor heb je wel wat meer ruimte in je tuin voor nodig, maar hoe leuk is het om een frivole huisje in je tuin te hebben. Naast dat het leuk staat kun je er ook veel mee. Zo kan het dienen als een opslagplaats voor bijvoorbeeld fietsen, maar je kunt er ook een gezellige chillplek van maken. Zo’n tuinhuis heeft tevens wel onderhoud nodig. Zorg er daarom voor dat je om het jaar je houten tuinhuis met houtbeits verft. Deze soort van beits is speciaal bedoelt voor beits en is beschikbaar in twee verschillende soorten. Zo bestaat er beits voor een matte en gladde kleur. Ook heb je de optie uit veel verschillende kleuren, waarmee je je tuinhuisje ieder jaar een leuk kleurtje mee kan geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *