Je huis en tuin inbraakproof!

Eindelijk is het weer vakantie! De tijd waar je elk jaar weer met goede moed naar toe werkt zodat je er weer eens even lekker tussenuit kunt. Helaas weten inbrekers dit ook… De vakantietijd is een ideale periode voor inbrekers om hun slag te slaan, want als jij op vakantie bent, kunnen zij minder snel betrapt worden. Je grootste nachtmerrie is natuurlijk dat je huis en tuin overhoop ligt als je thuis komt van je welverdiende vakantie. Met deze tips zorg je er in ieder geval voor dat een inbraak zoveel mogelijk beperkt kan worden! 

Gebruik een dubbel slot!

Goede inbrekers zijn echte vakmensen. Dat kan je niet ontkennen. Een slot is daarom enorm makkelijk open gebroken! Het is daarom van groot belang dat je voor een betere veiligheid in ieder geval een dubbel slot of een knip hebt. Zo heb je letterlijk en figuurlijk nog een stok achter de deur als je slot geforceerd wordt! 

Buitenverlichting en sensoren

Een huis waar een lange tijd geen beweging is gesignaleerd en het donker is, is eigenlijk gewoon een uitnodiging voor inbrekers. Je schrijft namelijk nog net niet op de voordeur “hier is niemand thuis, sla je slag”. Als je ervoor zorgt dat je een zuinig lampje installeert in je buitenverlichting en die de gehele vakantie aan laat staan dan lijkt het al net of er iemand thuis is en worden inbrekers eerder afgeschrikt. Een ander handig technologisch snufje dat enorm inbraakproof is, is een bewegingssensor dat de lichten in je huis aanzet wanneer er beweging op bijvoorbeeld de oprit wordt geconstateerd. Reken maar dat een inbreker zich rot schrikt wanneer alle lichten in huis plots gaan branden! 

Bouw een goede schutting met een heg

Een goede beschutting van je tuin is niet alleen super fijn voor je privacy, het is ook nog goed voor de veiligheid. Als je tuin goed afgeschermd is kunnen inbrekers namelijk bijna niet zien wat er te halen valt. Daarnaast is het altijd slim om een goede schutting te hebben in combinatie met een heg. Door alleen een heg kan een inbreker makkelijk komen, maar met de hulp van een schutting er tussenin is er nog een extra obstakel! Zie het als een soort dubbel slot. Voor de aanleg van zo’n heg, kun je contact opnemen met een hovenier. Van Voorthuizen bomen kan jou bijvoorbeeld helpen met het aanleggen van een mooie heg die helemaal gespecificeerd is naar jouw wensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *