Je eigen energie

Tegenwoordig zie je het heel erg veel; zonnepanelen op huizen. Niet het allermooiste gezicht vind ik zelf. Maar het lijkt een heel mooi initiatief van huishoudens. Maar wat voor effect hebben zonnepanelen nou precies op het milieu? Dat gaan we doornemen in dit artikel.

Toen ik laatst aan het surfen was op het internet over zonnepanelen, leken veel mensen van mening te zijn dat zonnepanelen slecht zijn voor het milieu. Het is inderdaad zo dat bij de productie van zonnepanelen schadelijke stoffen vrij komen. Maar de voordelen en de totale milieuwinst van zonnepanelen, bewijst het tegenovergestelde. Zonnepanelen produceren is inderdaad slecht voor het milieu maar zonnepanelen zijn ook weer 100% recyclebaar. Ook wordt het produceren van zonnepanelen steeds duurzamer. Wat een natuurlijk een groot voordeel is. We kunnen dus veronderstellen dat zonnepanelen op langere termijn een goed hulpmiddel is voor een gezondere leefomgeving.

Ook blijkt uit studies dat het plaatsen van zonnepanelen meer effect heeft op het tegengaan van CO-vervuiling dan het planten van loofbossen. Nu moet ik wel zeggen dat ik liever in een bos met bomen en bloemen loop dan in een bos van zonnepanelen. Maar we streven natuurlijk naar een gezonde wereld waar onze kleinkinderen gelukkig kunnen leven.

Nu we het nadeel hebben ontkracht zijn er nog veel andere dingen om over na te denken. Wat voor zonnepanelen wil je kopen? Waar wil je deze zonnepanelen kopen? Hoe ga ik mijn zonnepanelen zo efficient mogelijk plaatsen? En nog veel meer. Maar hoe mooi zou het zijn om je eigen energie op te wekken. Je bent niet meer afhankelijk van je energiemaatschappij en de energie die je over hebt kun je weer verkopen. Zonnepanelen kopen is natuurlijk wel een investering, maar binnen een aantal jaar haal je het investeringsbedrag eruit. Dit komt omdat de opbrengst zonnepanelen erg hoog kunnen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *