Interieurtips: zo krijg je een warme sfeer in je huis!

Interieurtips: zo krijg je een warme sfeer in je huis!

Met koude en donkerdere dagen, snappen wij dat je graag wat warmte terug in je huis wilt. In een kil huis komt niemand fijn thuis! Wij geven je interieurtips hoe je met wat warmte en sfeer terug in je huis kan laten komen! Wedden dat je daarna heerlijk thuiskomt en wegkruipt op de bank?

Speel met materialen en kleur

Speel kleuren en materialen. Goed is een warme kleur maar ook okergeel en andere warme kleuren doen veel goeds voor je huis. Het werkt vaak goed om te spelen met verschillende materialen zoals beton, hout en wol en kleuren als diep groen blauw, grijs, geel en goud

Kies de juiste verlichting

Met de juiste verlichting en kaarsen creëer je direct warmte en een knusse sfeer in je huis. Kies ook warm licht een geen wit licht. Bij het uitkiezen van lampen kan je ook denken aan de gouden of bronzen touch. Overweeg ook om led lampen aan te schaffen om zo energie te besparen. Denk na of het echt een eyecatcher gaat worden en een groot contrast is of laat je het meer blenden met de rest van je interieur?  Kaarsen geven ook veel sfeer. Je kan gaan voor een mooie kandelaar of waxinelichthoudertjes? Een haard geeft ook veel licht en warmte! Ideaal in koude tijden.

Zoek een vloerkleed uit

Een kale koude vloer voelt natuurlijk niet echt warm aan. Een vloerkleed kleed of tapijten geef je gelijk warme voeten! Een hoogpolig vloerkleed is lekker dik en ideaal om met een paar grote kussens op te chillen. Ook wollen vloerkleden zijn ideaal en berber of perzisch tapijt is tegenwoordig een populaire. Voelt de boel nog een beetje kaal? Leuke bijpassende bijzettafels zijn ook een must in het huis.

Dekentjes en kussentjes!

Als je van buiten komt waar het vriest is het heerlijk om op de bank te ploffen tussen de kussens en met een dekentje over je schoot. Kies kussentjes in vrolijke kleuren voor extra gezelligheid! Misschien nog een kop warme chocolademelk erbij? Een lekkere film kijken met je vrienden of je lover of een lekker muziekje op? Je huis is dan vast een warm welkom als je thuis komt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *