In een paar stappen naar een industrieel design

Een industrieel design is al langere tijd een dikke trend voor de inrichting van huizen. Nu heel Nederland massaal tijd heeft voor klussen in huis, blijkt ook de populariteit voor een industriële inrichting nog steeds te blijven groeien. De basis van de industriële stijl is minimalistisch. Er wordt gewerkt met strakke producten waarvan sommige vintage zijn. Wil je meer weten over het industriële design in huis? Ben je aan het herinrichten en wil je bijvoorbeeld weten welke tafellampen mooi in je huis passen? Lees dan snel verder.

Oorsprong industrieel design

Van oorsprong komt de industriële manier van inrichten, net zoals zovelen trends, uit New York. Door tekorten aan woonruimtes werden oude fabriekspanden en andere gebouwen omgebouwd tot huizen. Tijdens het verbouwproces werd besloten om een aantal karakteristieken van de gebouwen te behouden. Zo ontstonden de nieuwe woonruimtes met onafgewerkte muren en de grote ramen. Daarnaast bestonden de ruimtes vooral uit hoge ruime panden. Tegenwoordig wordt deze stijl op diverse woningtypes toegepast.

Vandaag de dag

Tegenwoordig is industrieel dus ontzettend populair geworden. De trend is allang overgewaaid vanuit New York en is nu voor veel Nederlanders ook zeer interessant. De basis van deze stijl is het robuuste en ook het minimalistische. Voor materiaalkeuze betekent dit het gebruik van bakstenen, beton, metaal en leer, zolang het maar zo min mogelijk bewerkt is. Door daarnaast hout toe te voegen kan een kille onpersoonlijke sfeer voorkomen worden. Doordat de materialen zo min mogelijk bewerkt zijn komt in de industriële design inrichtingen weinig kleur voor. Naast de oorspronkelijke kleuren van de materialen die je terugziet, wordt daarnaast vaak gekozen voor wit, zwart of grijs. De keuze voor de kleuren bepaald uiteindelijk ook een deel van de sfeer in je huis. De verlichting in dit type design bestaat voornamelijk ook uit robuuste lampen gemaakt van oude materialen en metalen. Vaak is de lichtpulp daarbij nog gewoon zichtbaar. Je kunt kiezen voor grote ouderwetse hanglampen die veel licht geven, of een aantal kleine lampen met de fabrieksuitstraling die hetzelfde effect geven.

Als je op zoek bent naar meer inspiratie voor je inrichting in huis kan je natuurlijk altijd op internet rondsnuffelen. Je zult hier genoeg ideeën opdoen van hoe andere mensen het hebben aangepakt, of je kan zomaar geïnspireerd worden voor totaal nieuwe ideeën.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *