Het maaien van gras op verschillende manieren

Heel leuk dat gras in je voor- of achtertuin maar het heeft ook regelmatig onderhoud nodig. Zo wordt aangeraden om in het voorjaar het gras een keer per week te maaien. Het maaien van gras is niet alleen nodig om de lengte van het gras netjes te houden, maar ook om kale plekken, mos en onkruid op het gazon te voorkomen. Ben jij er nog niet uit hoe je het gazon een flinke trimbeurt gaat geven? Lees dan verder op welke manieren je het gras in je voor- of achtertuin kunt maaien.

 

 

Ouderwetse grasmaaier

We kennen hem allemaal wel, de ouderwetse duw en trek grasmaaier. En dan hebben we het nog niet eens over het geluid. Vaak kon je horen of de buurman van 3 straten verder zijn gras aan het maaien was. Hierbij had niet alleen het gazon om de zoveel tijd een onderhoudsbeurt nodig, maar ook de grasmaaier zelf. Het is belangrijk dat de messen bij een handgrasmaaier altijd scherp zijn zodat je makkelijk en fijn kunt werken. Verder was het een echte workout als je eenmaal bezig ging. Het maaien met een handgrasmaaier gaat namelijk niet zo soepel en kost enige inspanning. Vandaar dat deze dan ook nog weinig gebruikt worden en dan mensen liever kiezen voor een elektrische grasmaaier.

 

 

Elektrische grasmaaier

De opvolger van de handgrasmaaier is de elektrische grasmaaier. Ze hebben qua uiterlijk wel iets van elkaar weg maar in de techniek absoluut niet. Deze elektrische grasmaaier vergt nauwelijks inspanning. De grasmaaier glijdt makkelijk over het gazon heen en trimt het gras op de juiste afmeting.

 

 

Robot

De meest ideale manier van grasmaaien. Nog nooit was het zo makkelijk om je gazon te onderhouden met de gardena smart system. Deze robot is er namelijk voor gemaakt om zelfstandig het gazon te maaien. Ideaal en geen omkijken meer naar. Je kunt het vergelijken met een automatische stofzuiger. Het werkt namelijk zo: je zet een robot op het gras, drukt op de aan-knop, en ploft in de luie stoel. De robot werkt op sensoren en kan precies bepalen of het nodig is dat het gras gemaaid wordt.

 

Inhuren

Mocht je nou geen zin hebben om de handen uit de mouwen te steken en het gazon eens flink aan te pakken. Dan kun je er altijd nog voor kiezen om iemand in te huren die het gazon weer netjes en strak maakt. Het nadeel hiervan is dat zo’n ingehuurde maaier wel wat kan kosten.

 

Dus mocht je het gazon onder handen willen nemen. Je kunt het doen met een handgrasmaaier. Dit kost alleen wel veel tijd en inspanning. Kies je voor de elektrische grasmaaier, dan zul je sneller klaar zijn. Zie jij jezelf het gras nog niet zo snel maaien, dan kun je ervoor kiezen om dit door de robot te laten doen. Deze zet je neer en heb je geen omkijken meer naar. Mocht je nou helemaal geen zin hebben om de handen uit de mouwen te steken, dan is het altijd nog een optie om iemand in te huren om het gazon te laten maaien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *