Het balkon verfraaien met tuinplanten en accessoires

Nu het mooie weer er weer aankomt zijn we weer steeds vaker buiten te vinden. Heerlijk in de tuin op je terras of picknicken op je eigen gazon. Helaas heeft lang niet iedereen de beschikking over een grote tuin waar je heerlijk in kunt ravotten. Sommigen moeten het doen met een balkon van slechts enkele vierkante meters. Om toch dat buitengevoel te creëren op je balkon hebben wij enkele inspiraties op een rijtje gezet voor je. Met deze tips krijg je toch dat heerlijke tuingevoel op je eigen balkon.

Begin met de basis

Het is belangrijk met de basis te beginnen bij het inrichten van je balkon. Kijk daarbij naar de vloer van je balkon. Is dit een saaie betonnen vloer en ben je er niet tevreden over? Pak dan eerst de vloer aan. Je kunt hierbij kiezen voor een groen tapijt of misschien wel een kunstgras tapijtje. Maar ook een likje betonverf kan al wonderen doen. Daarnaast zou je ook houten vlonders over de bestaande vloer kunnen leggen. Zo krijgt je balkon direct al een geheel andere uitstraling. Kijk daarnaast ook kritisch naar de balkonafscheidingen. Is dit van hout en kan het wel een likje verf gebruiken, aarzel dan niet. Stenen afscheidingen kunnen we in een later stadium opfraaien met accessoires.

Balkon inrichten

De volgende stap is het balkon inrichten. Een balkon is vaak niet erg groot en er is dus geen ruimte voor een grote tuintafel met stoelen. Een bistro tuinsetje kan vaak wel. Maar je kunt er ook voor kiezen zelf een tuinbankje te maken in de hoek van je balkon en deze met mooie kussens aan te kleden. Zo bespaar je ruimte en het is ook nog eens erg gezellig. Vervolgens kun je je balkon verder inrichten met plantenbakken en bloempotten. Ga voor vrolijke kleuren of kies juist voor een bepaald thema. Kies vervolgens de mooiste tuinplanten voor jouw balkon. Kleine fruitbomen doen het bijvoorbeeld erg goed op een balkon. Maar ook lavendel is erg geschikt. Door deze geurende tuinplant te planten op je balkon, haal je ook volop leven naar je balkon. Insecten, zoals bijen, zijn er namelijk ook helemaal gek op.

De aankleding

Nadat je verschillende tuinplanten hebt neergezet en je balkon hebt ingericht, is het tijd voor de aankleding. Kies voor leuke accessoires, die bij voorkeur bestand zijn tegen verschillende weersinvloeden. Uiteraard kun je de kussens van je stoelen of bankje ook binnen halen bij minder goed weer. Zet leuke vaasjes op de tafel, hang kleurrijke wanddecoraties op en kleed je hele balkon aan. Zo zit je op een zomerdag heerlijk op je eigen balkon te genieten van je eigen tuintje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *