Een vogelhuisje in je tuin plaatsen?

De dagen worden korter en de temperatuur daalt. De winter nadert. Voor ons mensen is het meestal makkelijk om lekker binnen te gaan zitten met de verwarming aan. Helaas is het voor vogels een stuk lastiger om een warm ‘thuis’ te vinden. Je kunt ze natuurlijk niet mee naar binnen nemen, maar je kunt ze wel een handje helpen! Je kunt een vogelhuisje in je tuin plaatsen om ook de vogels te voorzien van een dak boven het hoofd waar ze kunnen schuilen voor de regen en kunnen overwinteren. Ook voedsel is in de winter moeilijker te vinden voor vogels. Wil je de vogels nog een handje extra helpen? Dan kun je het vogelhuisje ook voorzien van vogelvoer en lekkernijen voor vogels.

 

Vogelhuisjes zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Van eenvoudige nestkastjes tot de meest uitgebreide vogelhuizen. Ook zijn vogelhuizen vaak ingericht voor een speciaal type vogel. Zo kan de doorsnede van de opening zo bepaald zijn dat een bepaald vogelsoort erin kan vliegen en een andere vogelsoort niet. Veel vogelhuizen zijn gemaakt van hout, er zijn echter ook huisjes van kunststof en acryl. Wil je de vogels graag van buiten kunnen zien? Ga dan voor een doorzichtig vogelhuisje. Het is erg interessant en leerzaam om te zien wat de vogels in het huisje doen.

 

Op zoek naar een vogelhuisje met een originele uitstraling? Wat dacht je van een van de Wildlife Garden vogelhuizen? Ze hebben een prachtige Zweedse uitstraling en er is absoluut aan details gedacht bij deze ontwerpen.

Tuinvogels maak je blij met… pindakaas!

Niet alleen wij mensen zijn dol op pindakaas, ook vogels kun je er erg blij mee maken. Er zijn speciale pindakaas voederhuisjes verkrijgbaar waar je zeker vrienden mee zal maken in jouw tuin. Hoewel de lekkernij wel net wat anders is voor vogels dan voor mensen, komt het allebei neer op gemalen pinda’s. Voor slechts een paar euro heb je een pindakaas vogelhuis in je tuin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *