Een Levensboom in de tuin: een aantal opties

De Levensboom is een wintergroene struik met een unieke uitstraling. De plant is te herkennen aan zijn zachte twijgvormige takken. De kleur van deze twijgen verschilt per type Levensboom. Er zijn namelijk meerdere varianten van deze struik, namelijk de Levensboom Smaragd, Brabant, Martin en Atrovirens. Elke variant heeft weer unieke kenmerken. Je kunt de Levensboom voor verschillende doeleinden gebruiken. Kun je hiervoor wel wat ideeën gebruiken? We delen ze met je in deze blog.

Een Levensboom in de tuin
Een Levensboom doet het goed in vrijwel iedere tuin. Het maakt eigenlijk niet zoveel uit of je een klassieke of moderne tuin hebt, de Levensboom doet het altijd goed. Met deze unieke struik geef je jouw tuin een originele uitstraling. Hoe komt de struik het beste tot zijn recht in de tuin? Hieronder vind je een aantal ideeën:

Als haag

Veel mensen gebruiken de Levensboom als haagplant. Waarom? De twijgen van de struik hebben een hoge dichtheid. Je kunt er vrijwel niet doorheen kijken, waardoor je veel beschutting in de tuin creëert. Daarnaast kan de Levensboom uiteindelijk behoorlijk hoog worden. Dit maakt het een heel geschikte struik voor een groene erfafscheiding. Hiermee is inkijk in de tuin verleden tijd!

Als heg

Een andere manier waarop je de Levensboom in de tuin kunt plaatsen, is als heg. Zo’n heg in de voortuin is toch nét weer even wat anders dan een Taxus-, of Laurierhaag. Het grote voordeel van de Levensboom is dat deze struik in de winter mooi groen blijft. Het is een echte winterplant. Zo heb je ’s winters nooit een kale haag.

Als solitaire plant
Heb je al een haag of een heg, maar wil je jouw tuin aanvullen met een Levensboom? Denk er dan eens over na om deze als solitaire plant in de tuin te plaatsen. Dit maakt je tuin meteen een stuk speelser! Houd je van tuinieren? Ga dan aan de slag met de snoeischaar en snoei de struik in een mooie vorm.

In een pot

Wil je jouw tuin nog nét iets creatiever inrichten? Dan is het leuk om één of meerdere planten in een pot te zetten. Het fijne hieraan is dat je de struiken kunt neerzetten op elke plek die je wilt. Een leuke manier om je terras aan te kleden of om de oprit op te fleuren. Zoals je ziet zijn er diverse manieren om een Levensboom in je tuin te plaatsen. Voor welke manier ga jij?

Bron: Woon-landelijk.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *