Deze bloemen staan ergens symbool voor

Laat je bij iemand een bosje bloemen bezorgen? Dan kan natuurlijk zonder reden, maar vaak doe je dit voor een speciale gelegenheid. Of het nou een sombere reden heeft zoals het verlies van een geliefde, of een vrolijke reden zoals een verjaardag of een nieuwe baan. Wist je dat sommige bloemen gekoppeld zijn aan een symbool? De bekendste is misschien wel de klassieke rode roos. Iedereen weet dat het een symbool is voor liefde en passie. Bloemen Bezorgen Amsterdam zet een paar bloemen met hun betekenis op een rijtje, waarvan je misschien nog niet wist wat ze betekende.

Zonnebloem
De zonnebloem staat symbool voor kracht. Het is een echte eyecatcher in een zomers boeket. Het is een slimme bloem, omdat hij precies weet waar de zon is. Een ideale bloem voor een beterschapsboeket.
Strobloem
De Strobloem staat symbool voor onsterfelijkheid. Deze bloem heeft een uniek rond uiterlijk en komt in meerdere zomerse kleuren.
Primula
De Primula wordt ook wel de sleutelbloem genoemd. Hij staat symbool voor hoop. Dit komt omdat dit een van de eerste bloeiers van het jaar is en daarom gekoppeld wordt aan hoop, groei en een nieuw begin.

Oranjebloesem
Ondanks dat de naam van oranjebloesem anders impliceert, is het een witte bloem. Hij staat symbool voor vruchtbaarheid. Ook verspreid deze bloem een heerlijke geur.

Madelief

Deze bloem staat symbool voor maagdelijkheid. Het is misschien een simpele bloem maar staat altijd mooi in een klassiek boeket.

Lelietje van dalen
De geur van lelietjes van dalen vind je vooral terug in luchtverfrissers. Maar deze bijzondere bloemetjes staan symbool voor eenvoud. Zet ze in een boeket en ze verspreiden een heerlijke zoete geur.

Campanula
De Campanula staat symbool voor dankbaarheid. Een ideale bloem dus om in een boeket te hebben als je iemand wilt bedanken voor iets.
Begonia
Deze bloem staat symbool voor balans. Een klassieke snijbloem die je in boeketten voor verschillende gelegenheden kwijt kan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *