De mooiste tuinplanten voor komende zomer

De zomer komt er weer aan, dus is het tijd voor mooie planten/bloemen in de tuin. Maar wat zijn nou de mooiste? Wij hebben onze favorieten op een rij gezet!

 

Margrieten

Margrieten zijn erg bekende planten. Deze plant kenmerkt zich door het gehele hart, met daaromheen een krans van witte bloembladeren. Je komt de Margriet regelmatig tegen op plekken als weides en bermen. De Margriet groeit op één steel, welke zo’n 30 tot 60 cm lang wordt. Omdat de Margriet zo mooi is, wordt deze vaak gebruikt in boeketten.

 

Vlijtig Liesje

Het Vlijtig Liesje is een relatief goedkope en opvallende plant van rond de 20 tot 30 cm hoog. De bloemen hebben meestal een rode, witte of roze kleur. Deze plant kan zowel in de zon als in de schaduw staan. Ideaal dus voor als je een plekje hebt waar weinig zon komt, maar wat je wel een beetje op wilt fleuren! Vlijtig Liesjes bloeien erg makkelijk; van mei tot oktober. Echter hebben ze wel redelijk veel water nodig; in de schaduw meestal 1 keer per 3 dagen, en in de zon water vaker (1 keer per 2 dagen of iedere dag bij extreme temperaturen). Je ziet deze plant vaak terug op terrassen.

 

Dahlia’s

Een andere favoriet is de Dahlia. Er zijn veel verschillende soorten Dahlia’s, die weer onder te verdelen zijn in verschillende categorieën. Zo zijn er bijvoorbeeld enkelbloemige dahlia’s, halfgevulde dahlia’s en gevulde dahlia’s. Dahlia’s bloeien erg lang; van juni tot oktober. Je kunt dus lang plezier hebben van je Dahlia’s! Deze plant kan goed groeien in iedere grondsoort, maar heeft wel veel zonlicht nodig.

 

Begonia’s

En last but not least; de Begonia’s. De Begonia-familie is één van de grootste uit de plantenwereld; deze bestaat namelijk uit meer dan duizend soorten! Deze familie is dus erg divers; zo zijn er verschillende kleuren en vormen. Er is dus altijd wel een Begonia soort die bij je past!

 

Planten voor je bedrijf (B2B)

Je weet nu welke planten mooi zijn voor in de zomer… Maar waar haal je ze? Als bedrijf kun je terecht bij Kwekerij de Groot. Daar verkopen ze namelijk alle vier de bovenstaand beschreven soorten aan bedrijven zoals bloemisten en tuincentra.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *