De leukste items voor in de tuin!

Nu het weer bijna mei is, wordt het ook steeds mooier weer. De 20 graden is al aangetikt. Het is natuurlijk super fijn als je een tuin hebt, zeker in deze tijd van het jaar. Haal er dan ook alles uit door jouw achtertuin en voortuin gezellig te maken. Wil je verder gaan dan een leuk plantje of die standaard tuinkabouter bij de buren waar je stiekem een hekel aan hebt? Wij geven tips voor het pimpen van de achtertuin!

Waar te beginnen?

Waar begin je? Ga eerst lekker fantaseren. Wat vind je mooi? Hou je meer van strak betegeld of gezellig groen? Of misschien een combinatie? Want niet iedereen is geboren met groene vingers. Eigenlijk is elk begin moeilijk, maar de eerste tip is juist heel simpel. Maak een mooie basistekening. Afhankelijk van je wensen, de mogelijkheden en je budget op het moment, krijgt jouw tuin langzaam vorm.

 

Planten

Planten. De ene zweert erbij, de ander heeft er een hekel aan. Stiekem is niemand vies van een beetje groen, maar al snel wordt er gedacht dat het heel veel werk geeft. Tuurlijk moet je wat vaker de tuin induiken om onkruid weg te halen en te sproeien, maar je krijgt er veel voor terug. Wat dacht je van alle bijtjes in de tuin? En de mooie bloesem. Ook zijn er planten waar je de tijd voor moet nemen, maar natuurlijk bestaan er ook planten die dat niet nodig hebben. Ga eens naar een tuincentrum en vraag wat er mogelijk is.

Een tuin is natuurlijk niet af zonder leuke accessoires. Die shop je voordelig bij Xenos, in de winkel of op xenos.nl!