De beste schuttingen voor in de tuin

De meeste tuinen grenzen aan andermans tuin, een straat of een ander soort openbare ruimte. Om jouw eigen buiten plekje privé te houden of een duidelijke erfafscheiding te creëren, is een schutting onmisbaar. En, het liefst iets waar je graag tegenaan kijkt en wat stevig is. Sta je op het punt om een nieuwe schutting te plaatsen of te laten plaatsen? Dan kan wat inspiratie geen kwaad. In dit artikel lees je alles over schuttingen. Lees gauw verder!

 

 

Voordelen van een schutting

Privacy is voor veel mensen de voornaamste reden voor het nemen van een schutting. Je eigen plek buiten, zonder pottenkijkers. Maar schuttingen dienen voor veel meer doelen dan alleen dat. Ook veiligheid staat vaak hoog in het vaandel. Een stevige schutting is veel goedkoper dan een muur laten plaatsen, maar kan als je de juiste schutting kiest hetzelfde, gewenste effect opleveren. Maar er zijn meer redenen om een schutting te nemen. Zo zorg je bijvoorbeeld ook voor wind- en geluidsisolatie. Je kunt er beschutte plekjes mee creëren, uit de wind en met gedempt omgevingsgeluid. Bovendien kan je als decoratie en aankleding van de tuin ook veel doen met een goed gekozen schutting! Niet alleen handig dus, maar ook stijlvol. 

Betonschuttingen

Als veiligheid en het voorkomen van diefstal de voornaamste redenen zijn voor een schutting, is een betonnen schutting de beste keus. Niet iedereen denkt hierbij gelijk aan een mooie schutting, maar oordeel niet te vroeg. Je kunt namelijk de mooiste betonnen schuttingen kiezen tegenwoordig. Je kunt ze in een mooi geverfde kleur kiezen, geheel naar eigen smaak. Bovendien gaan ze een leven lang mee, dus is het altijd een verstandige investering! 

Natuurlijke schuttingen

Wie minder baat heeft bij veiligheid en liever voor een natuurlijke uitstraling kiest, kan beter een natuurlijke schutting nemen. Zo kun je kiezen uit allerlei verschillende materialen. Kies bijvoorbeeld van bamboe, riet, heide of boomschors. Zo kan een schutting mooi opgaan in de rest van natuurlijke omgeving in jouw tuin. Bovendien zijn dit soort schuttingen veel milieuvriendelijker en vaak ook nog eens goedkoper. Een serieus alternatief dus! 

Hout

Een houten schutting is vaak een wat strakker alternatief. Denk aan mooie planken die horizontaal of verticaal een tuin, balkon of andere ruimte afbakenen. Het is stevig materiaal en gaat lang mee. Ook kun je houten schuttingen wel gebruiken voor veiligheid, al zal het natuurlijk niet de gewenste effecten van een betonnen schutting geven. Bedenk ook dat de grond waarin de schutting wordt geplaatst belangrijk is voor de keuze. Hout gaat in een vochtige bodem namelijk sneller rotten. Toch vinden veel mensen deze schuttingen vaak mooier dan van beton!

Meer weten?

Als je meer wilt weten over het plaatsen van een schutting, of welk soort schutting voor jou de beste keus is, raden we je aan eens te kijken op buitengoed.nl. Hier kan je alles vinden over ieder soort schutting, en je door specialisten laten adviseren. Ook is alles makkelijk online te bestellen, dus een makkelijke en goede manier om aan de slag te gaan met een schutting. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *