Brede toepassingen van een Ultimaker S3

Het is met een Ultimaker S3 meer dan ooit mogelijk om een 3D printer voor allerlei toepassingen in te zetten. Dit komt natuurlijk in de eerste plaats doordat er zoveel mogelijk is op het gebied van toepassing van filament. Zowel de bekende soorten als een aantal vernieuwende soorten zijn mogelijk. Dit maakt het dus voor allerlei soorten gebruikers een goede optie om ermee aan de slag te gaan. Dat neemt niet weg dat er natuurlijk nog veel meer redenen zijn waarom je met de printer zou willen werken. Alleen al om die reden is het interessant.

Te gebruiken met alle merken
De reden waarom de Ultimaker S3 zo flexibel bruikbaar is, is te vinden in de manier waarop de fabrikant te werk is gegaan. Het heeft verbanden gesloten met de verschillende producenten van filament. Daardoor kan je als gebruiker alle merken gebruiken. Het fijne is bovendien ook dat je gemakkelijk de printer hierop kan instellen. Dat komt bijvoorbeeld doordat je de instellingen gewoon kan downloaden. Daarvoor ga je naar de Ultimaker Cura Marketplace. Dit maakt het wel heel simpel om te zorgen dat je de printer helemaal aanpast aan wat jij voor ogen hebt ermee als gebruiker.

Zekerheid van de kwaliteit
De instelling voor de Ultimaker S3 die je hier vindt, bieden je ook nog eens gegarandeerd allerlei mogelijkheden. Het is namelijk zo dat deze allemaal uitvoerig getest zijn door de fabrikant. Dit betekent dus dat je er zeker van kan zijn dat het ook zo werkt als is voorgeschreven. Dit is belangrijk. Wanneer je een specifiek idee hebt, dan wil je er ook wel zeker van zijn dat je dit idee ook op die manier kan uitvoeren. Alleen al om die reden is het goed om te zien dat de fabrikant op deze manier met anderen werkt.

Voorbeelden van de mogelijkheden
Nu wil je als gebruiker weleens weten welke soorten materialen dan bijvoorbeeld allemaal geschikt zijn om toe te passen op de Ultimaker S3. Dit is heel gemakkelijk. In de eerste plaats heb je natuurlijk het PLA zoals je dat misschien al kent van andere 3D printers. Daarnaast is er ook het versterkte Tough PLA. Ook andere varianten die wel wat vaker voorkomen zijn mogelijk. Denk dan aan ABS, PC en CPE. Ook het werken met nylon en met PP is goed mogelijk met deze printer. Daardoor kan je dus altijd de juiste materialen kiezen voor jouw idee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *