Beste telescoop voor beginners en kinderen

Een telescoop voor kinderen vinden kan een hele taak zijn, maar eens je weet waar je op moet letten zal dit een geweldig fascinerende belevenis zijn voor zowel jong als oud. Met de juiste telescoop zal het lijken alsof de maan en sterren recht in uw achtertuin liggen.

Sterrenkijker kinderen

Voor kinderen geldt maar 1 iets en dat is het waarnemen van de planeten en sterren. Dit moet betaalbaar blijven en stevig zijn. Er is voor elke soort telescoop verschillende prijzen die binnen uw budget passen, lees zeker de drie voornaamste zaken op een telescoop waarop je moet letten bij een beginners telescoop.

3 zaken om op te letten

Bij je keuze voor de beste telescoop voor beginners zijn er een aantal zaken waarmee je rekening dient te houden.

  • De opening: dit is het meest voorname stuk van de telescoop. Hoe groter de opening, hoe meer licht, hoe scherper alles wordt weergegeven, dit is net zoals bij een fototoestel. Daarentegen is er het nadeel dat hoe groter de opening is, hoe groter de telescoop zelf is.
  • Reflector of reflactor: Reflector telescopen maken het mogelijk om hemelbeelden te bekijken terwijl een reflactor telescoop zowel overdag als ’s nachts gebruikt kan worden om de sterren te bekijken. Reflector scopes nemen minder plaats in en zijn beter als uw kind eerder geïntresseerd is om de ruimte te bekijken.
  • Vergroting: dit wordt bepaald door het oculair van de telescoop. Een hoge vergroting oculair zal niet goed werken met een te laag diafragma. Veel telescopen komen met meerdere oculairs zodat u het beste kunt halen uit uw telescoop.

Vele telescopen komen standaard met een statief waarop de telescoop gemakkelijk kan rusten alsook een draagtas.

Telescoop kind

Als u een telescoop voor kinderen of een telescoop voor beginners zoekt zijn dit een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden, maar natuurlijk moet het gemakkelijk te gebruiken zijn zodat uw kind kan genieten van de hemel en de sterren zonder al te veel gedoe die anders enkel maar het plezier zouden wegnemen van uw jonge ruimtevaardiger. Duurzaamheid is noodzakelijk, er zijn veel telescopen met kleine breekbare stukjes die gemakkelijk kunnen breken of verloren raken, zeker in de onschuldige handjes van kinderen.