Authentieke inrichting van je huis

Een stijl die we steeds vaker terug zien, ook in moderne huizen, is een authentieke inrichting. Authentiek betekend dat stukken vanuit vroeger met de hand zijn gemaakt en authentiek zijn. Het zijn geen replica’s, zoals authentieke schilderijen die niet vervalst of nagemaakt zijn. Ook meubelstukken van vroeger kunnen authentiek zijn, doordat de originele staat in takt is gebleven. Denk aan een authentieke LP-speler of een naaimachine. Juist de oude stijl en uitstraling van deze materialen geven een bepaalde sfeer. Steeds vaker zien we dat in een modern interieur voor een authentieke inrichting wordt gekozen. De jaren 30 stijl qua wonen komt weer terug. Zoals ook sierlijsten en architraven in een woning weer helemaal van deze tijd zijn.

Jaren’30 stijl

In een woning zien we steeds vaker dat de authentieke details van een woning uit de jaren 30 bewaard zijn gebleven. Zoals houten balken die zichtbaar zijn in een woon- of slaapkamer. Ook wat oudere dakramen hebben vaak een houten constructie die op valt. Een bakstenen muur mag ook weer zichtbaar zijn, en wint erg aan populariteit. Niet alle muren hoeven meer volledig wit gestuukt te zijn, maar een grove afwerking in de originele bouwstijl geeft een stoere en industriële uitstraling. Architraven, of ook wel deurlijsten, staan erg mooi in een jaren 30 woning en creëren een authentiek interieur. Ook de brede vensterbank, die vroeger een functie had om in het licht te kunnen werken, heeft ook een moderne functie. De vensterbank werd lange tijd als decoratie plank gebruikt om potjes en plantjes neer te stallen. Het is weer modern en tegelijkertijd authentiek om een brede vensterbank te laten plaatsen bij het raam. Hier worden kussens of zelfs een zitgedeelte in aangebracht om een boek te kunnen lezen in de vensterbank. Je kunt er zelfs een soort slaapkamer van maken met hoofdkussens en al! Vele authentieke stijlen komen vandaag de dag weer terug.

Online inspiratie

Om inspirerende ideeën op te doen om zowel een modern als authentiek interieur te creëren kun je online heel veel vinden. Er zijn tal van websites waar je authentieke design producten kunt bestellen. Ook bij mooie vensterbanken kun je een jaren 30 vensterbank op maat bestellen. Zelf in de goede kleur afgelakt kun je online een vensterbank op maat kopen. Je hoeft dus niet meer langs alle woonwinkels om inspiratie op te doen. Neem je voordeel van het internet en bestel een jaren 30 interieur online.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *