Zo houd jij je haar gezond!

Heb je altijd al glanzend, mooi, stralend en gezond haar willen hebben? Dan ben je vast niet de enige. Helaas kan het soms nog best lastig zijn om je haar te laten stralen. Haar is namelijk erg gevoelig. Te vaak je haar wassen, zwemmen, in de zon zitten, verven, al deze dingen kunnen je haar beschadigen. Toch kan je met behulp van een aantal tips en misschien een bezoekje aan de beste kapper Delft ook jouw haren omtoveren tot het perfecte kapsel.

Ga regelmatig naar de kapper

De eerste tip is om regelmatig naar de kapper te gaan. Het klinkt misschien een beetje tegenstrijdig, maar als je lang en gezond haar wilt hebben, kun je het beste regelmatig de dode punten laten knippen. Wanneer je dit niet doet, groeit je haar door, maar het gaat er alleen maar slechter uitzien. Combineer dus eens een lekker dagje shoppen met een bezoekje aan een kapsalon in Delft om al het dode haar te laten verwijderen.

 

Borstel niet je natte haar

Een fout die veel mensen maken, is dat zij direct na het douchen hun haren borstelen. Op dit moment is je haar het meest kwetsbaar, dus het is niet verstandig om het dan al te gaan borstelen. Wacht dus altijd totdat je haar weer helemaal opgedroogd is, voordat je begint met borstelen.

 

Draag vaker een vlecht of een staart

Als je je haar los draagt, is de kans groot dat het beschadigd. Je haar kan langs allerlei oppervlakken schuren waardoor er beschadigingen aan de punten kunnen ontstaan. Bovendien loop je veel meer kans op klitten. Het kan ook verstandig zijn om te gaan slapen met een vlecht in je haar. Dit voorkomt dat je haar ’s nachts in de klit raakt, waardoor het de volgende dag veel makkelijker door te kammen is. Hierdoor gaat je haar minder snel dood.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *