Tuininrichting tips

Gelukkig hebben veel mensen in Nederland een tuin. In een tuin kan je echt tot rust komen. Even rustig in het zonnetje en genieten van de geluiden van de vogels. Alleen is het lastig om een tuin in te richten. Daarom geven wij wat belangrijke tips om een tuin in te richten.

Maak een plan

Elke tuin is weer anders. Daarom is het verstandig om van te voren een plan te maken. Bespreek dit met een tuinspecialist. Hij heeft verstand van planten en weet welke tuin het beste bij jou past. Ook kom je er niet later achter dat je het verkeerd ingeschat hebt. Door de tekening op schaal te maken, kom je later niet voor eventuele verassingen te staan.

Veel groen

Uit een onderzoek onder de huishoudens met tuinen is gebleken dat we ons veel fijner voelen in een groene tuin. Een groene tuin straalt rust uit. Het prikkelt je zintuigen. Daarnaast vermindert het de CO2 uitstoot. Planten en bomen nemen namelijk CO2 op. Het is niet veel wat planten en bomen opnemen. Toch is het een kleine stap in een duurzamer klimaat. Planten en bomen nemen in Nederland 3,6 megaton CO2 uit de atmosfeer. Dit is 2% van het de totale uitstoot van Nederland. Samen kunnen we dit percentage groter maken door onze tuinen groener te maken.

Zorg voor een natuurlijke afscheiding

Bij een tuin kan je ervoor kiezen om een betonnen schutting of een ijzeren hekwerk te nemen. Dit is voor jezelf niet echt sfeervol. Daarnaast geef je het gevoel bij andere mensen dat je wat te verbergen hebt. Om een sfeervolle afscheiding te krijgen, adviseer ik om een houtenschutting of een wilgennet te nemen. Dit geeft meer sfeer aan je tuin.

Beveilig je tuin

In Nederland worden 178 inbraken per dag gepleegd. Bij de meeste inbraken komt de inbreker eerst in de achtertuin. Daarom is het verstandig om een buitencamera op te hangen. De buitencamera installeer je aan je gevel van je huis. Die staat gericht op de achterkant van je poort. Inbrekers klimmen vaak over de schutting heen of gaan door de poort deur. Een buitencamera in je tuin zorgt voor een veiliger gevoel.

Met deze 4 tuininrichting tips hopen wij jou te helpen met het inrichten van je tuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *